latinica  ћирилица
21/04/2021 |  12:09 | Аутор: СРНА

Абазовић: Хапшење Кашћелана - подвиг полиције

Потпредсједник Владе Црне Горе за безбједност Дритан Абазовић оцијенио је да је хапшење наводног вође кавачког криминалног клана Слободана Кашћелана подвиг црногорске полиције.
Дритан Абазовић (Фото: @DritanAbazovic) - Фото: Тwitter
Дритан Абазовић (Фото: @DritanAbazovic)Фото: Тwitter

Он је на конференцији за новинаре црногорског Националног савјета за борбу против корупције на високом нивоу рекао да не би да улази у детаље, јер акција није завршена, додајући да ће данас бити претреса на више локација.

- Ово је подвиг полиције, највећи успјех који је црногорска полиција остварила у посљедњих десет година - додао је Абазовић.

Он је поручио да ће Влада све своје активности усмјерити према борби против криминала и корупције.

- Настављамо даље, ово је тек почетак, рука правде је кренула. Тврдим да ће се, ако не буде опструкција, Црна Гора изборити са организованим криминалом. Ја то обећавам - поручио је Абазовић.

Црногорска полиција потврдила је раније данас да предузима планске активности према криминалним групама и да је ухапшено више особа.

Подгорички медији претходно су објавили да је полиција синоћ ухапсила наводног вођу кавачког криминалног клана Слободана Кашћелана због сумње да је организовао криминалну групу која је починила и планирала више тешких кривичних дјела, за које је запријећена казна и до 40 година затвора.