latinica  ћирилица
20/04/2021 |  19:37 ⇒ 19:38 | Аутор: СРНА

Ђокић: Дијалогом омогућити економски раст и развој

Предсједник СП-а Петар Ђокић рекао је да Република Српска не позива ни на какве сукобе нити рат, него на дијалог о проблемима који објективно постоје, како би се омогућио економски раст и развој у наредним годинама, како у Српској, тако и у БиХ.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

Ђокић је оцијенио значајним и успјешним данашњи састанак владајуће коалиције, која има одговорност да управља најзначајнијим пословима и активностима у Републици Српској, те на тај начин и у БиХ у име Српске.

- Више година се осјећа застој и јављају се бројне препреке у БиХ које успоравају њен развој, а на тај начин се и директно одражавају негативно на развој Републике Српске. Желимо да изађемо из те врсте блокаде, а једини начин, када осјетите да постоји проблем, јесте да позовете на дијалог оног за кога мислите да је дио тог проблема - рекао је Ђокић новинарима на Мраковици након састанка владајуће коалиције.

Он сматра да је потребно покренути дијалог о спорним питањима, која у овом часу онемогућавају развој у БиХ, али и у Републици Српској.

- То није позив на било какве сукобе нити на рат, као што је неко већ почео да коментарише да Република Српска жели да изазове оружане сукобе. Па коме је то данас стало да даје своје синове и губи своје домове? Та искуства из рата су нам свима познати и то ниједан нормалан човјек у овој земљи не би требало да пожели да се деси - рекао је Ђокић.

Он је истакао да се жели на миран начин кроз дијалог указати на проблеме, те понудити рјешење, али да ако то није могуће онда се мора понудити крајње рјешење које је у најбољем интересу српског народа, али и Републике Српске и односа у БиХ.

Говорећи о задужењу Српске на Лондонској берзи, Ђокић је рекао да је охрабрујућа вијест да је Српска прихваћена као важан економски и политички субјект у свијету и да на тако престижном мјесту као што је Лондонска берза може да тргује.

- То значи да људи вјерују у Републику Српску и да знају да она има капацитет да извршава своје финансијске обавезе у будућности - рекао је Ђокић.