latinica  ћирилица
20/04/2021 |  17:29 ⇒ 22:16 | Аутор: РТРС

У наредних 15 дана разговори о повећању плата (ФОТО/ВИДЕО)

На Мраковици је одржан састанак лидера владајуће коалиције у Републици Српској.
Састанак на Мраковици - Фото: РТРС
Састанак на МраковициФото: РТРС

Састанку су присуствовали лидери СНСД-а Милорад Додик, СП-а Петар Ђокић, ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, Уједињене Српске Ненад Стевандић, НДП-а Драган Чавић и Народне партије Српске Дарко Бањац.

Фото: РТРС

На састанку су били и високи функционери СНСД-а и челници институција Српске и БиХ, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и премијер Српске Радован Вишковић, те предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.

Тема састанка била је актуелна политичка ситуација у БиХ и Српској, као и теме од виталног значаја за будућност Републике Српске.

Лидер СНСД-а је најавио у наредних 15 дана разговоре о повећању плата у јавном сектору на просјек већи од 1.000 КМ и да ће се тражити модалитети да се повећа плата и у реалном сектору.

Лидери политичких странака владајуће коалиције поручили су да очекују јединствен приступ овим питањима и од опозиције.

Додик је данас најавио и да ће у Народној скупштини Републике Српске политичке партије донијети платформу на основу које ће се обратити партнерима у Федерацији БиХ да се разговара о будућности БиХ.

Предсједник ДЕМОС-а је оцијенио да је сусрет био конструктиван, истакавши да је прошло вријеме наметања, те да је разговарано о више тема.

- Доста времена је потрошено о економским темама. Предсједник Владе нас је упознао са показатељима који су ту - рекао је Чубриловић и додао да су ту редовност исплата, као и тежња да се направи више.

Предсједник СП-а оцијенио је значајним и успјешним данашњи састанак владајуће коалиције, која има одговорност да управља најзначајнијим пословима и активностима у Републици Српској, те на тај начин и у БиХ у име Српске.

Предсједник Уједињене Српске рекао је да је у прва три мјесеца ове године наплаћено 44 милиона КМ више пореских прихода, него у прва три мјесеца прошле године, упркос пандемији која је почела прошле године у марту

Предсједник НДП-а рекао је да је у Српској већа запосленост него што је то било 2019. године, те да је излазак на тржиште хартија од вриједности добра ствар и добра порука.

Предсједник Народне партије Српске истакао је да је суштина да се у наредних 15 до 30 дана договори шта може да се уради у наредних годину дана како би биле повећане плате, не само у јавном сектору, него и у реалном сектору, што је изузетно битно.

Повезане вијести:

Додик: Српска не жели рат, позивамо на разговор

Обвезнице Српске продате на Лондонској берзи