latinica  ћирилица
17/04/2021 |  20:34 | Аутор: СРНА

Стефановић: "Мигови 29" у наредном периоду у саставу ратног ваздухопловства

Министар одбране Србије Небојша Стефановић рекао је да су два ремонтована војна авиона "миг 29" стигла из Бјелорусије расклопљена, да се тако транспортују и да ће у наредном периоду бити у саставу ратног ваздухопловства Србије.
Небојша Стефановић - Фото: РТРС
Небојша СтефановићФото: РТРС

Стефановић је истакао да Србија коначно има ратно ваздухопловство "које је у неким годинама, нажалост, било на веома ниским гранама".

Он је за РТС рекао да су данас грађани Србије током вјежбе "Одговор 2021" имали прилику између осталих да виде и "Ми-35" хеликоптере за које је рекао да су импресивна снага Војске Србије.

Стефановић је нагласио да су на вјежби приказана савремена борбена средства и наоружање, којима је Војска Србије опремљена.

- Ова вјежба само је круна обуке која је трајала мјесецима и припрема које сте на овим полигонима, и по киши и по снијегу, неуморно спроводили већ двије недјеље. Припадници МУП-а су на данашњој вјежби показали да Србија може да се ослони на њих у рату, као што се сваког дана ослања на њих у миру - навео је Стефановић.

Он је додао да се предсједник Србије Александар Вучић увјерио да је српска полиција спремна да по његовом наређењу одмах постане борбени дио оружаних снага Србије.