latinica  ћирилица
15/04/2021 |  18:38 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

Шпирић: Ниједан папир са стране неће помоћи БиХ

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић рекао је данас да БиХ неће помоћи ниједан папир са стране док унутар земље не дође до заједничке визије њене будућности и јединственог договора.
Никола Шпирић - Фото: СРНА
Никола ШпирићФото: СРНА

Одговарајући на питање новинара да ли је на састанку чланова колегијума оба дома парламента БиХ са министром иностраних и европских послова Хрватске Гораном Грлићем Радманом било ријечи о "нон пејперу" који је упућен у Брисел, Шпирић је рекао да су помињани и "непостојећи папири" и да о томе имају различите ставове као и о много чему у БиХ.

- Ја мислим да БиХ ниједан папир извана не може бити од користи јер је много непостојећих папира у БиХ кружило и око ње и само је производило хистерију унутар БиХ. Док БиХ унутар себе не дође до заједничке визије њене будућности и јединственог договора, бојим се да ће помоћ пријатеља извана бити непродуктивна - поручио је Шпирић.

Он је рекао да је добро да је Радман посјетио БиХ и да је Хрватска као сусједна земља битна за БиХ, поготово што је један од најзначајнијих спољнотрговинских партнера БиХ, те да је било ријечи и о неуралгичним тачкама између двије земље.

- Мислим да увијек треба искористити прилику да се та сарадња и односи унапређују Вирус корона је смањио ниво комуникације не само са Хрватском, него и са осталим земљама са којима БиХ има сарадњу - изјавио је Шпирић новинарима након састанка.

Он је додао да је разговарано отворено о застојима у сарадњи БиХ и Хрватске, као и о неуралгичним тачкама и начину како их превазићи.

- Исказана је пуна спремност да оба дома Парламентарне скупштине раде на томе да оно што се тиче законодавне власти буде на линији успостављања што снажније и продуктивније сарадње - рекао је Шпирић.