latinica  ћирилица
15/04/2021 |  16:52 ⇒ 16:54 | Аутор: СРНА

Без сагласности о конкурсу за директора УИО

Савјет министара данас није постигао консензус о расписивању конкурса за директора Управе за индиректно опорезивање БиХ.
Управа за индиректно опорезивање БиХ - Фото: архив
Управа за индиректно опорезивање БиХФото: архив

Савјет министара упознат је о обавјештењу о истеку мандата и покретању процедуре за избор и именовање директора УИО, а у другом кругу гласања уз седам гласова "за" и три "против" није постигнут консенсуз о расписивању конкурса за ову позицију.

На сједници је размотрена листа 14 најуспјешнијих кандидата у поступку именовања чланова Савјета Регулаторне агенције за комуникације БиХ на приједлог ад хок комисије Парламентарне скупштине БиХ за спровођење процедуре овог именовања.

У складу са Законом о комуникацијама, Савјет министара утврдио је приједлог листе на којој је седам кандидата, а која ће бити упућена Парламентарној скупштини БиХ у процедуру именовања.

На предложеној листи су најбоље рангирани кандидати у процедури коју је провела ад хок комисија, и то Антонио Беус, Ведран Шкоро, Насуф Хаџиахметовић, Ведран Буховац, Елмир Хуремовић, Владимир Јуришић и Слободан Бошковић, саопштено је из Савјета министара.