latinica  ћирилица
15/04/2021 |  15:06 ⇒ 15:10 | Аутор: СРНА

Група непознатих особа напала на зграду интерната, вријеђали и пријетили

Група од десетак особа напала је на зграду интерната Цетињске Богословије, пријетила и вријеђала ђаке на националној и вјерској основи, те запријетила и да ће се вратити, саопштено је из Богословије.
Цетиње: Богословија (Фото:bogoslovijafoca.org) -
Цетиње: Богословија (Фото:bogoslovijafoca.org)

Из Цетињске Богословије су навели како су насилници ноћас пријетили ђацима, те су поред упућених увреда, физички насртали и оштетили врата и прозоре на згради, а потом довукли контејнере с друге стране улице и запалили у њима ватру".

Нападачи су се након тога удаљили у правцу центра града, уз повике да ће поново доћи наредних ноћи. Инцидент се догодио око 2.00 часа послије поноћи.

Допис о нападу и пријетњама Цетињска Богословија упутила је министру унутрашњих послова Сергеју Секуловићу.

Из Богословије су навели да су сви детаљи пријављени цетињској полицији јутрос око 10.20 часова, уз напомену да дежурни професор није моментално позвао полицију.

- То је вјероватно његов пропуст, мада, с обзиром на околности, може бити разумљиво да је и чекао да та непријатност прође, вјерујући да ће се завршити без тежих посљедица - пише у допису.

Из Цетињске Богословије су напоменули да се Секуловићу не би обраћали да није било пријетњи о понављању напада, а као други разлог је наведен и позив, нарочито упућен цетињском грађанству, да тензије настале политичким и медијским манипулацијама и неоснованим прозивањем и критиковањем Српске православне цркве са највиших државних адреса не би смјеле да негативно утичу на владање омладине и кваре јавни ред и мир.

Управа Цетињске Богословије, како су навели, не памти да се такав напад на ђаке десио у посљедњих десетак година, нити је било икаквих повода за тако нешто.

- Увјерени да ћете предузети све из Ваше надлежности што би предуприједило понављање таквих инцидента - закључује се у допису упућеном Секуловићу.