latinica  ћирилица
15/04/2021 |  12:53 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

У Миљевини изгорјеле бараке породице погинулог борца и удовице РВИ (ФОТО/ВИДЕО)

У Миљевини код Фоче изгорјеле су двије монтажне бараке, а у пожару, у којем није било повријеђених, без крова над главом остале су породица погинулог српског борца и удовица преминулог ратног војног инвалида.
Миљевина - изгорјеле бараке - Фото: СРНА
Миљевина - изгорјеле баракеФото: СРНА

Ватра је кренула из објекта у којем су живјели супружници Вукашин и Љиља Крсман, са сином Јованом, а касније се проширила и на лијепљени објекат у којем је живјела Милица Јевтовић.

У Територијалној ватрогасној јединици из Фоче кажу да су добили позив за помоћ синоћ у 21.14 часова, након чега су упутили у Миљевину једну цистерну, да би се у гашење касније придружила и цистерна Шумског газдинства "Маглић", као и припадници Полицијске управе Фоча, а велику помоћ су пружили и мјештани.

Шеф Територијалне ватрогасне јединице Радојица Малиш рекао је Срни да су се ватрогасци у два наврата враћали у Фочу да напуне цистерну и да је гашење ватре трајало до три часа иза поноћи, али да су, због лако горивог материјала од којег су направљене, бараке у потпуности уништене.

- Објекат је био покривен лименим кровом, тако да је било тешко гасити с вана. Ватрогасци су настојали да се пожар не прошири на други објекат, али пошто су лијепљени то је било тешко спријечити - рекао је Малиш.

Фото: СРНА

Он је навео да није познат узрок пожара.

У бараци породице Крсман сав намјештај је уништен, док су мјештани успјели да изнесу ствари и намјештај из бараке Милице Јевтовић.

Породица Крсман, чији је син погинуо у посљедњем рату као борац Војске Републике Српске, и Милица Јевтовић, чији је покојни супруг био ратни војни инвалид, смјештени су код родбине, а из општине су брзо реаговали и најавили да ће им пружити помоћ.

Начелник општине Милан Вукадиновић, који је са својим сарадницима данас обишао погорјеле породице, каже да ће им општина за почетак наћи алтернативни смјештај.

- Тренутно тражимо локације у Миљевини да им омогућимо неки алтернативни смјештај, док се трајно на санирају уништени објекти. Са Министарством рада и борачко-инвалидске заштите и Секретаријатом за избјегла и расељена лица пробаћемо да обновимо објекте и да овим породицама омогућимо кров над главом - рекао је Вукадиновић.

Из Полицијске управе Фоча саопштено је да су изгорјели монтажни објекти у власништву Министарства за избјегла и расељена лица Републике Српске.

Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, а у току је увиђај полицијских службеника Полицијске управе Фоча и инспектора за противпожарну заштиту.