latinica  ћирилица
15/04/2021 |  08:02 ⇒ 08:03 | Аутор: СРНА

Савјет министара о заштитним мјерама на увоз из ЕУ

Савјет министара разматраће данас приједлог одлуке о посебним заштитним мјерама на увоз одређених производа поријеклом из земаља чланица ЕУ, чији је предлагач Министарство спољне трговине и економских односа.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

На приједлог Министарства правде, биће разматран приједлог одлуке о формирању надзорног тијела за праћење спровођења Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина, саопштено је из Савјета министара.

На дневном реду је и нацрт споразума између Владе Сјеверне Македоније и Савјета министара Албаније, Савјета министара /БиХ/, Владе Црне Горе, Владе Србије и Владе Словеније о аранжманима земље домаћина у вези са статусом Сталне организације балканских медицинских снага и њеног особља.

Пред министрима ће се наћи и нацрт споразума о гранту за техничку помоћ између БиХ, Јавног предузећа Аутоцесте Федерације БиХ из Мостара и Европске инвестицијске банке у вези са консултантским услугама за надзор над радовима на изградњи Коридора 5Ц у БиХ /поддионица Почитељ-Звировићи/.

Једна од тачака дневног реда је приједлог одлуке о измјенама и допуни одлуке о вишегодишњем капиталном пројекту - куповина, реконструкција, адаптација и опремање објеката за дипломатско-конзуларна представништва БиХ.

Министри ће разматрати приједлог одлуке о одобравању средстава и начину провођења поступка куповине/набавке пословног простора у Бањалуци за потребе Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ.

На дневном реду је и приједлог одлуке о усвајању стратегије за борбу против корупције 2020-2024. и акционог плана за њено провођење са приједлогом оба документа.

Министри би требало да се упознају и о информацији о стању у области миграција у БиХ за 2020. годину, те информацији о процјени међуинституционалне сарадње током пандемије ковида 19.

Једна од тачака дневног реда је информација о потреби координисања активности надлежних институција у вези са погоршањем епидемиолошке ситуације усљед ширења вируса корона.