latinica  ћирилица
12/04/2021 |  18:54 ⇒ 20:49 | Аутор: РТРС

Ревакцинација старијих од 65 у Приједору; Вакцинација у Добоју (ВИДЕО)

Ревакцинација старијих од 65 година, вакцином Спутњик, почела је у приједорском Дому здравља. Наредних дана планиран је почетак имунизације Астрa Зенекoм.

За вакцинацију старијих, која је почела у Дому здравља у Добоју обезбијеђено је 490 доза Астра Зенекине вакцине.

Другу дозу Спутњика примиће 250 Приједорчана старијих од 65 година. Нуспојава, кажу пацијенти, није било ни након прве дозе.

До сада је вакцинисано 120 здравствених радника болнице "Др Младен Стојановић". Иако је прилив пацијената у болницу смањен, медицинари ишчекују ревакцинацију, да би заштићени, били на услузи грађанима.

- Први круг вакцинације смо имали у фебруару, други у марту. Сад очекујемо трећи круг вакцинације односно ревакцинације, укупно се пријавило 120 радника наше установе - рекао је Андрија Вукотић в.д. Директора ЈЗУ болница "Др Младен Стојановић" Приједор.

Гужва испред Дома здравља у Добоју. Грађани старије животне доби вакцинисани су Астра Зенеком, без претходног заказивања. Када је здравље циљ, кажу, одлука је лака.

Дому здравља Добој на располагању је 490 доза Астра Зенека вакцина.

- Надам се данас и сутра да ћемо завршити вакцинацију с првом дозом, упоредо с тим почела је ревакцинација спутњик ве вакцином, завршили смо ревакцинацију здравствених радника, корисника у старачким домовима и сад је кренула ревакцинација старијих од 65 као и млађих од 65 са хроничним болестима - навела је  Милена Бркић  епидемиолог у Дому здравља Добој.

У добојском Дому здравља до сада је вакцинисано око 1.600 лица, док 3 хиљаде пријављених Добојлија чека на имунизацију.