latinica  ћирилица
12/04/2021 |  16:29 ⇒ 16:35 | Аутор: СРНА

Видовић: Наставити са мјерама подршке привреди и убрзањем имунизације

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић указала је на потребу да се, с циљем очувања радних мјеста и економске стабилности у Српској, и у наредном периоду настави са мјерама подршке привреди, као и убрзањем започете имунизације становништва.

Видовићева, која је присуствовала састанку министара финасија и гувернера централних банака Централне и Југоисточне Европе са Алфредом Камером, директором Одјељења Међународног монетарног фонда за Европу, упознала је саговорнике о тренутној макроекономској и финансијској ситуацији у Републици Српској, те негативним посљедицама актуелне пандемије на економију.

Видовићева је упознала саговорнике и о мјерама које је Влада Републике Српске предузела и предузима с циљем заштите и подршке опоравку привреде и становништва, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

Овом састанку Видовићева је присуствовала у оквиру редовних прољећних састанака Међународног монетарног фонда и Свјетске банке са високим државним званичницима.

На данашњем састанку, који је усљед околности узрокованих пандемијом корона вируса одржан у виртуелном формату, разматране су прогнозе и изазови за економске политике у Европи.