latinica  ћирилица
12/04/2021 |  15:56 ⇒ 16:15 | Аутор: СРНА

Лукач: Полиција прошле године заплијенила више од 500 килограма опијата

Полиција Републике Српске у прошлој години заплијенила је више од 500 килограма разних опијата, изјавио је министар унутрашњих послова Драган Лукач и најавио наставак борбе против злоупотребе дрога.
Драган Лукач - Фото: СРНА
Драган ЛукачФото: СРНА

Лукач је истакао да је много криминлаца у затвору и да се не може рећи да у Републици Српској има великих организованих група као у неким земљама у окружењу, али да увијек има појединаца који покушаају да се баве препродајом и производњиом дрога.

Он је подсјетио да је у прошлом периоду откривено и заплијењено више лабораторија широм Републике Српске у којима је покушана прерада марихуане.

Према његовим ријечима, МУП се са добром селекцијом кадрова успијева изборити са рјешавањем најтежих кривичних дјела, међу које спада и борба против злоупотребе свих врста дроге.

- Све полицијске управе на терену ојачавамо из године у годину у борби против злоупотербе дрога и на тај начин хоћемо да очистимо Републику Српску од те пошасти која је свуда у свијету присурна па, нажалост, и у Српској - рекао је Лукач новинарима у Зворнику.

Лукач сматра да је прошлогодишња количина заплијењених опијата изванредан резултат у борби против злоупотребе разних врста опојних дрога.

- Настављамо борбу против ове пошасти, па су и у том смислу све полицијске управе на терену организоване да се супроставе најтежим облицима кривичних дјела, а ту спада и злоупотреба опојних дрога - рекао је Лукач и нагласио да ће у наредним годинама бити направљени још бољи резултати у тој области.