latinica  ћирилица
11/04/2021 |  17:18 ⇒ 17:18 | Аутор: vijesti.me

И данас блокада пута Никшић - Подгорица

Група грађана је и данас блокирала је магистрални пут Никшић - Подгорица, код мјеста Богетиће.
Блокада пута Никшић - Подгорица - Фото: vijesti.me
Блокада пута Никшић - ПодгорицаФото: vijesti.me

Блокада је трајала до 16 часова.

Они су раније данас казали да ће блокада и трајати до 16 часова, а да ће пролаз бити омогућен возилима хитне помоћи, родитељима са дјецом и болесним особама.

Иницијални одбор слободних грађана раније је најавио радикализацију протеста уколико Влада не испуни њихова три захтјева.

У непотписаном допису "иницијативног одбора слободних грађана Црне Горе" раније су навели да се блокаде спроводе "због перфидних намјера Владе Црне Горе, којима кроз измјене одлука о критеријуму за стицање црногорског држављанства желе да омогуће стицање држављанства за 62.000 странаца, већином држављана Русије и Србије, након чега би они по Уставу били уписани у бирачки списак".

Уз захтјев који се односи на одлуку о критеријумима за стицање држављанства, траже и да се процесуира возач службеног возила ПГ-ЦГ301 и да се "саопшти ко је био у возилу затамњених таблица, тачније коју штићену личност и по ком основу је возач превозио".

Тражили су и да се Здравко Кривокапић предсједник Црне Горе "јавно извини грађанима Црне Горе којима је пријетио".

- Уколико се наши захтјеви не испуне до 12. априла, наш оправдани грађански протест ћемо радикализовати. Позивамо све наше пријатеље у осталим градовима Црне Горе да прихвате ове наше захтјеве и ураде исто у својим градовима. Позивамо чланове свих суверенистичких партија да изађу из својих кабинета и са састанака и да се придруже свом народу на улици. Ово је грађанска борба за државу Црну Гору и од ње никада нећемо одустати. Упућујемо извињење свима који чекају у колонама и молимо за разумијевање јер је ово једини начин на који смо могли да искажемо грађански протест, за овако тешке и опасне одлуке по државу Црну Гору - навели су у непотписаном допису.