latinica  ћирилица
11/04/2021 |  08:10 ⇒ 08:10 | Аутор: СРНА

Коловоз јутрос сув, фреквенција возила слабија

Саобраћај се овог јутра у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија по претежно сувом коловозу, а фреквенција возила је слабијег интензитета, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Понегдје у котлинама и уз ријечне токове смањена је видљивост због јутарње магле.

Возачима се савјетује и опрез због одрона, посебно на путном правцу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, гдје се путничка возила крећу отежано, а за теретна возила саобраћај је потпуно обустављен.

Вангабаритни превоз креће се дионицама путева Леденице-Црквина-Модрича-Јоховац-ауто-пут-Прњавор, Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод, Блажевац-Обудовац и Станић Ријека-Каруше. Возачима се скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Успорено се вози на путевима на којима се изводе радови, попут обилазнице око Бијељине гдје се саобраћај одвија наизмјенично, затим Црквина-Модрича, Козарац-Ламовита, на улазу у Добој из правца Руданке, Клашнице-Горња Вијака, од Модриче према Добоју, те на подручју Котор Вароша.

Саобраћај је обустављен на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска и преусмјерен на алтернативне правце.

Измјене у саобраћају актуелне су и на регионалним путним правцима Језеро-Шипово, Тедин Хан-Криж на граници са ФБиХ, Стари Мајдан-Ламовита, Мраковица-Подградци, Чајниче-Миљено у мјесту Луке и Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ се због радова на ауто-путу у зони петље Подлугови један у оба смјера саобраћа возном траком, док су претицајне траке затворене за саобраћај.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима. Од 23.00 до 4.30 часова саобраћај се кроз тунел обуставља.

Због радова у тунелу Чакловићи на дионици Тузла-Калесија /Симин Хан-Цапарде/ саобраћај се од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен на путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила изнад 7,5 тона /са изузетком аутобуса/ усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Широки Бријег-Мостар /обилазница око Широког Бријега/, Столац-Хутово /мјесто Церовица/, Посушје-Томиславград /насеље Читлук/ и Бановићи-Рибница /на излазу из Бановића/.

Када је ријеч о граничним прелазима, нема дужих задржавања. На граничним прелазу Метаљка на путу Чајниче-Пљевља могућ је прелазак границе у времену од 7.00 до 19.00 часова.