latinica  ћирилица
10/04/2021 |  20:57 ⇒ 21:03 | Аутор: СРНА

Ђере у финалу брани титулу против Сонега

Српски тенисер Ласло Ђере експресно се пласирао у финале турнира у Каљарију, гдје ће бранити титулу освојену прошле године, побиједивши Николоса Басилашвилија са 2:0, по сетовима 6:2, 6:0 за само 53 минута.
Ласло Ђере (Фото: rs-lat.sputniknews.com) -
Ласло Ђере (Фото: rs-lat.sputniknews.com)

Ласло Ђере дуго није одиграо бољи и квалитетнији меч. Грузијског тенисера, који је за 20 мјеста боље пласиран на АТП листи и који је био постављен за 4. носиоца, буквално је "разбио", препустивши му само два гема.

Одлично је служио сервис Ђереа, сјајну реализацију је имао, ривалу препустио свега девет поена на свој сервис у цијелом мечу, искористио пет од осам брејк прилика и много лакше него што је очекивао пласирао се у финале турнира на Сардинији.

Два брејка је направио Ђере у првом сету, у трећем и седмом гему за 6:2, послије само 31 минута игре.

У другом, Басилашвилију није препустио ни гем и не само то - Грузијац је освојио само пет поена, а сет је трајао свега 22 минута.

У финалу ће српски тенисер за противника врло доброг италијанског тенисера, Лоренца Сонега, који је након велике борбе избацио Тејлора Фрица из САД са 2:1, након 160 минута игре.

Финале је на програму у недјељу од 13.00 часова, а досад су се састајали два пута и имају по једну побједу. Ђере је славио у Дохи прошле године, а Сонего у њиховом првом окршају у Маракешу, у Мароку, 2019. године.