latinica  ћирилица
10/04/2021 |  16:23 ⇒ 16:31 | Аутор: СРНА

Додик: Приједор стратешки важан за Српску

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да је Приједор веома важан стратешки за Републику Српску и да су зато институције Српске заинтересоване за укупно стање у граду, али и околним мјестима и општинама које гравитирају према самом граду.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је рекао да у Приједору види ентузијазам и посвећеност и обећао наставак подршке тренутној екипи окупљеној око градоначелника Приједора Далибора Павловића.

Навео је да је новом руководству града савјетовао да морају да рјешавају капиталне и дугогодишње проблеме.

- То је нешто што је позитивно код њих јер су их и сами иницирали - изјавио је Додик, гостујући у емисији локалног Радио-Приједора на крају данашње посјете овом граду.

Сматра да је вријеме за продоре у Приједору, те да ће озбиљну и велику промјену направити и ауто-пут Приједор-Бањалука.

Додик је позвао грађане Приједора да се окупе око градоначелника и његовог тима да би питања заједно била рјешавана.

- Стићи ћемо све и урадићемо све, само је важно да имамо добру комуникацију и међусобну подршку. У овом граду је тренутно једна агилна екипа неоптерећена било каквим да не кажем стегама и то екипа окупљена око градоначелника, који има моју подршку и врха Републике Српске. Они су били наш избор и наша подршка и сасвим је сигурно да ћемо наставити да их подржавамо - нагласио је Додик.

Додик је данас током разговора са руководством града Приједора најавио да ће институције Републике Српске обезбиједити 15 милиона КМ за одбрану од поплава на подручју Приједора.

Најављена је и реконструкција и опремање болнице, помоћ привреди од 10 милиона КМ, те подршка изградњи индустријских зона од 800.000 КМ и реконструкцији жељезничке пруге Приједор - Љубија која је предуслов за експлоатацију руде, од које град није имао ништа у протеклих 10-15 година.