latinica  ћирилица
09/04/2021 |  19:18 ⇒ 19:27 | Аутор: СРНА

Ласло Ђере у полуфиналу

Након велике борбе и два часа и 23 минута проведена на терену, српски тенисер Ласло Ђере пласирао се у полуфинале, побиједивши Лоренца Мусетија са 2:1, по сетовима 6:4, 4:6, 6:2.

Био је ово други међусобни дуел два тенисера и други тријумф Ђереа, који је наставио са одличним партијама на Сардинији.

Фантастичан проценат првог сервиса имао је Мусети од чак 82 одсто, али није то у довољној мјери користио, пошто је имао врло лошу реализацију оба сервиса, док је код српског тенисера реализација била уравнотежена и на крају је остварио нови тријумф.

Први сет освојио је Ђере са 6:4, захваљујући брејку направљеном у седмом гему, па иако је у деветом гему пропустио да реализује три брејк и сет лопте, на свој сервис завршио је посао у најдужем сету, који је трајао 51 минут.

У другом сету ревија брејкова. Било их је чак пет, три је направио Мусети, од којих тај трећи у десетом гему када је Ђере сервирао за останак у сету - 6:4 за Мусетија и 1:1 у сетовима.

Одлучујући сет српски тенисер добио је са 6:2, али је виђена велика борба, па иако су одиграна два гема мање него у претходном, сет је трајао исто као и други - 46 минута. Два везана брејка је направио Ђере, у трећем и петом гему, а онда драма у посљедњем гему меча. Одиграно је чак 20 поена само у њему, пет брејк шанси није искористио Италијан да остане у мечу, док је Ђере искористио тек четврту меч лопту за пролаз у полуфинале.

Ривал у полуфиналу ће му бити побједник меча Николос Басилашвили - Јан Ленард Штруф, који је у току.