latinica  ћирилица
09/04/2021 |  14:20 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Нове мјере Републичког штаба (ВИДЕО)

Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас 80. сједницу на којој је донио Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Републици Српској.
Републички штаб  (Фото:Влада Републике Српске) -
Републички штаб (Фото:Влада Републике Српске)

- Од 12. априла наставиће се одвијање наставе у просторијама основних школа у Републици Српској, док ће се настава у средњим школама и високошколским установама наставити организовати на даљину коришћењем средстава електронске комуникације - саопштено је из Владе Српске.

Од 12. до 19. априла дозвољавају се организоване рекреативне и тренажне активности спортских организација и спортиста у групама до 30 лица, као и професионалне такмичарске активности спортских организација и спортиста, без присуства публике или других лица која нису акредитована од стране организатора.

- Такође, од 12. до 19. априла у аутобусима у којима се обавља превоз лица у међуградском друмском саобраћају број лица који се превози не може бити већи од броја регистрованих мјеста за сједење, док у аутобусима у којима се обавља превоз лица у градском и приградском друмском саобраћају попуњеност аутобуса не може бити већа од 50 одсто од капацитета аутобуса (мјеста за стајање и мјеста за сједење) - додаје се у саопштењу.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је и Закључак о расподјели 5.510 доза вакцине произвођача Sinovac Life Sciences, те задужио ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу.