latinica  ћирилица
08/04/2021 |  21:02 ⇒ 21:02 | Аутор: СРНА

ДФ није задовољан радом Кривокапићеве Владе, али је неће рушити

Демократски фронт није задовољан досадашњим радом Владе, али је неће рушити, већ ће заједнички покушати да превазиђу кризу, поручила је посланик ове партије Бранка Бошњак.
Влада Црне Горе (Фото: Gov.me/С.Матић) -
Влада Црне Горе (Фото: Gov.me/С.Матић)

Она је, након састанка представника партија парламентране већине са црногорским премијером Здравком Кривокапићем, рекла да нису знали шта је тема састанка прије него што су дошли на њега.

- Кривокапић је на састанку изложио кризу везану за министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића и његову оставку, и послије тога је добио позив да хитно мора да иде због ситуације и блокаде путева - рекла је Бошњакова.

Она је навела да је предложено да представници парламентарне већине остану са министрима, али то није прихваћено.

- Договорили смо се да ипак одгодимо састанак за недјељу /11. април/. Највјероватније недјеља поподне, али то није прецизан термин, него ће нам из кабинета премијера јавити када ће моћи да одржимо састанак - рекла је Бошњакова.

Бошњакова је навела да је за вријеме састанка, који је трајао готово 90 минута, углавном причао Кривокапић и да је сва прича на том састанку била у вези са Лепосавићем.

Одговарајући на питање колико је уздрмана позиција Кривокапића, Бошњакова је рекла да ДФ и Покрет за промјене нису задовољни радом Владе Црне Горе, јер до сада није показана ни јачина ни да се познаје државни систем.

- Било је много пропуста. Али, нећемо рушити Владу, даћемо шансу и гледаћемо да заједно изађемо из свега овога - поручила је Бошњакова и нагласила да је заједнички закључак то да постоји недостатак комуникације између Владе и парламента.

Упитана да ли види излазак из кризе, Бошњакова је рекла да вјерује да ће заједничко рјешење бити пронађено.

- Оно што смо ми сви рекли јесте да ми, као парламентарна већина, нисмо изазвали ову кризу и да је ово криза која је у Влади и исхитрен потез без консултација са нама - навела је Бошњакова.

На питање да ли сматра да су сва ова дешавања опструкција старе власти према новој Влади, Бошњакова је одговорила да у ДФ-у сматрају да преспоро иде разрјешење људи који праве опструкцију у систему, а који су и даље на неким позицијама.

- Првенствено мислим на полицију, која није стала данас на страну државе и није показала снагу - рекла је Бошњакова.

Она је додала да је ДФ, кад год је имао неки протест, пет дана унапријед морао да саопшти ко је организатор и испуни све законске услове.