latinica  ћирилица
08/04/2021 |  12:30 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Човић: Злоупотреба говорнице представља ризик за рад Дома народа

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић упозорио је да злоупотребом говорнице да би се политички дјеловало ризикује да се дође у ситуцију да Дом народа престане радити.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

- Изненадило ме је да се један од колега позвао на Клуб и проширио то на клуб другог народа. На Клубу хрватског народа о овој теми није се разговарало, јер би имали став Клуба. Појединачно свако има право изаћи да каже шта мисли - рекао је Човић, реплицирајући на делегатско питање Дениса Бећировића који је позвао на хапшење српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика уколико крене у раздруживање БиХ.

Човић је позвао делегате да се држе дневог реда, упозоравајући да начин на који је данас започела сједница представља ризик да Дом народа престане с радом, што би "било врло ризично за БиХ и даље нефункционисање извршне и законодавне власти БиХ".

- На овај начин даље продубљујемо тезу да ли се зна овдје ко је позиција, а ко опозиција и кроз извршну и кроз законодавну власт. Ако имамо мало заједничких ствари требали би се дебело пресабрати кроз три наша клуба - рекао је замјеник предсједавајућег Дома народа.

Човић је истакао да због различитих мишљења тешко шта да се може приговорити Савјету министара јер би оба дома парламента требали да већином усвајају одлуке, те да би сви требало да имају јасан став кад је ријеч о злоупотреби микрофона Дома народа.

- Како ће Савјет министара доносити одлуке када они који чине већину и који би требали помагати да одлуке пролазе у два дома парламента имају овакав проблем - додао је Човић.