latinica  ћирилица
08/04/2021 |  09:52 ⇒ 10:35 | Аутор: СРНА

Проинтер партнер године компаније Hewlett Packard Enterprisе

Једна од водећих свјетских компанија за информатичку технологију Hewlett Packard Enterprisе додијелила је компанији "Проинтер ИТСС" статус партнера године.
Проинтер - награда (Фото:Prointer) -
Проинтер - награда (Фото:Prointer)

Међу двадесетак акредитованих партнера Проинтер је одабран због свих резултата које је компанија постигла упркос тешкој и изазовној години, кажу у компанији Hewlett Packard Enterprisе.

- Проинтер ИТСС као један од наших партнера у БиХ, остварио је одличан резултат и то нам је драго, али нам је још драже што је компанија са својим запосленима уложила много у едукацију и сертификацију свог кадра за најновије технологије и ИТ трендове", рекао је менаџер компаније Hewlett Packard Enterprisе  за БиХ Аднан Братановић.

Према његовим ријечима, у току тог процеса, неколико запослених у компанији стекло је сертификат акредитовани експерт за рјешења /АСЕ/, што је потврда високог нивоа знања и искуства и гаранција пружања квалитетних услуга према крајњим корисницима.

У Проинтеру истичу да је кључ свих успјеха квалитетан кадар и тим који може да одговори на све изазове и да због тога не одустају од континуираног образовања и усавршавања запослених уз праћење нових трендова, јер је то сигурна инвестиција за будућност.

Директор Проинтера Гордана Ковачевић рекла је да Проинтер од осталих разликује чињеница да ради на великим пројектима са каквима се ни стручњаци у многим другим компанијама нису сусретали.

- Такође, увијек смо давали и дајемо шансу свима да код нас науче оно што на неком другом мјесту не би имали прилику. Захваљујући томе, нашим клијентима нудимо иновативна рјешења у области информационих технологија и са њима радимо на остваривању максималних пословних резултата - навела је Ковачевићева.

Она је нагласила да о томе свједочи чињеница да су Проинтерова рјешења успјешно примијењена у институцијама и водећим компанијама у БиХ.

- Један од таквих пројеката је спровођења Primera storage, првог такавог уређаја најновије генерације на нашем тржишту - навела је она.

Према њеним ријечима, овај уређај је специфичан по много чему, али је најинтересантнији дио везан уз његову поузданост. "Hewlett Packard Enterprisе Primera" гарантује, чак и финансијски, 100 одсто доступност података у сваком тренутку.

- Оваква услуга је могућа захваљујући вјештачкој интелигенцији и машинском учењу, што су особине које до сада нису биле присутне у овој класи и овом типу уређаја. Први такав уређај на територији БиХ, примијенио је Проинтер ИТСС почетком прошле године - истакла је Ковачевићева.

Из Проинтера наводе да је последње признање наставак успјешне сарадње коју је Hewlett Packard Enterprisе и претходних година потврђивао наградама, попут оне за иновативност.

Квалитет Проинтера препознали су и признањима наградили и други глобални ИТ лидери, попут "Мајкрософта"  и "Чек поинта", којима је та компанија такође један од водећих партнера у БиХ, додаје се у саопштењу.