latinica  ћирилица
05/04/2021 |  14:50 ⇒ 20:26 | Аутор: СРНА

У уторак пад температуре, уз кишу и снијег

У Републици Српској и ФБиХ сутра се очекује јаче наоблачење са сјевера које ће условити кишу, снијег или сусњежицу.

Ујутро ће облачност са сјевера и сјеверозапада у нижим крајевима донијети кишу, сусњежицу, у вишим предјелима снијег уз пад температуре.

Обилније падавине средином дана могуће су на сјеверозападу, централним планинским крајевима и југозападу, саопштено је Републичког хидрометеоролошког завода.

Формирања сњежног покривача могуће је на планинама, али и у нижим крајевима у послијеподневним часовима. Увече се очекује престанак падавина на сјеверу и западу.

Дуваће вјетар умјерене јачине сјеверног смјера, а у Херцеговини југо већи дио дана.

Јутарња температура ваздуха биће између нула и шест степени, а највиша дневна између осам и 14 степени Целзијусових.

Претежно сунчано вријеме данас преовладава у већини крајева, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница минус седам, Калиновик и Хан Пијесак шест, Соколац и Мраковица седам, Гацко и Чемерно девет, Невесиње 10, Дринић 11, Сарајево, Билећа, Мркоњић Град, Рудо, Сребреница и Тузла 12, Бијељина, Србац, Вишеград, Фоча, Шипово, Требиње, Зворник, Бугојно, Дрвар, Градачац и Неум 13, Добој, Приједор, Груде, Јајце, Сански Мост и Зеница 14 степени Целзијусових.

У Новом Граду, Рибнику, Мостару и Стоцу је данас у 14.00 часова измјерена температура ваздуха 15 степени, а у Бањалуци и Бихаћу 16 степени Целзијусових.