latinica  ћирилица
03/04/2021 |  12:48 ⇒ 19:37 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Полиција - стуб безбједности и чувар поретка

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је 4. април - Дан полиције Српске, истичући да је то један од најважнијих датума које обиљежава Република и да у очувању тешко стечене слободе полиција представља стуб безбједности и чувара поретка.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

Предсједница је честитала 4. април - Дан полиције Српске министру унутрашњих послова Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима Министарства унутрашњих послова Српске.

Она је навела да се данас, уз велику захвалност и поштовање, српски народ сјећа свих припадника полиције који су уз борце Војске Републике Српске, одбранили Републику, а посебно оних који су дали живот или дијелове тијела, штитећи свој народ и слободу.

- У очувању тешко стечене слободе и Републике Српске, као стуб безбједности и чувар поретка, припадници полиције свакодневно своје вјештине и способности стављају у службу грађана и Републике и на томе им искрено захваљујемо - навела је Цвијановић у честитки.

Она је напоменула да само професионалне и добро опремљене полицијске снаге могу да одговоре на најкомплексније безбједносне изазове данашњице, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

- Сходно томе, обавеза институција је да стварају претпоставке за њихово јачање, како би овај частан, одговоран и хуман позив обављали што квалитетније - навела је Цвијановић.

Она је у своје и у име грађана Републике Српске упутила Лукачу, Кострешевићу и свим припадницима МУП-а Српске искрене честитке и пожељела много успјеха у раду и да наставе савјесно, професионално и ефикасно да обављају повјерене задатке.