latinica  ћирилица
02/04/2021 |  14:50 ⇒ 14:52 | Аутор: СРНА

Код Зворника спријечен улазак 15 миграната из Србије, двојица ухапшена

Гранична полиција у Зворнику јутрос је у мјесту Тршић спријечила да преко Дрине буде прокријумчарено 15 миграната из Србије у БиХ, а двојица су ухапшена.
Гранична полиција БиХ - Фото: РТРС
Гранична полиција БиХФото: РТРС

Припадници Посебног тима Граничне полиције за спречавање незаконитих миграција зауставили су чамац из Србије, који је пловио Дрином према територију БиХ, у којем се налазило 15 миграната из Пакистана и Авганистана, саопштено је из Граничне полиције Бих.

Чамцем су управљала лица која су и ухапшена, а код њих је пронађен и одузет одређен износ новца у еврима и динарима, мобилни телефон, те пасош Индије.

Они ће бити предати Тужилаштву БиХ, а преосталих 13 лица биће саслушано у својству свједока и предато Служби за послове са странцима на даље поступање.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић истакао је да су припадници ове службе максимално ангажовани у заштити границе БиХ, те да Гранична полиција нема подршку БиХ у борби против незаконитих миграција.

Он очекује да ће, како вријеме буде љепше, бити и већи прилив миграната у БиХ.

- БиХ од почетка мигрантске кризе ништа није предузела да нам помогне у спречавању незаконитих миграција, нису нам обезбиједили ни попуњавање људских ресурса, ни специјалистичку опрему, чак ни гориво за службенике који су ванредно ангажовани да би заштитили критичне тачке незаконитих прелазака - рекао је Галић и додао да је буџет Граничне полиције исти као и прије 10 година.

Упркос свим проблемима, од је истакао да су припадници Граничне полиције у Зворнику још једном показали да имају веома добре резултате у спречавању сваког облика криминалитета, те им је и захвалио за максималну ангажованост.

Од почетка ове године припадници Граничне полиције спријечили су илегалан улазак у БиХ више од 900 лица, наводи се у саопштењу.