latinica  ћирилица
02/04/2021 |  12:46 ⇒ 20:05 | Аутор: СРНА

МУП Српске уручио одликовања поводом Дана полиције (ВИДЕО/ФОТО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор Полиције Синиша Кострешевић уручили су данас у Бањалуци, поводом Дана полиције – 4. априла, признања институцијама и својим организационим јединицама које су се радом и залагањем истакле у извршавању професионалних задатака.
Лукач уручио признање Ђајићу - Фото: РТРС
Лукач уручио признање ЂајићуФото: РТРС

Лукач је златни знак полиције уручио Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Полицијској управи Бањалука, а Кострешевић је сребрени полицијски знак уручио Институту за јавно здравство и Управи за информационо-комуникационе технологије МУП-а Српске.

Лукач је истакао да су запослени у УКЦ-у поднијели највећи терет у борби против вируса корона.

- И даље се боре и помажу становницима Српске и зато позивам грађане да поштују мјере прописане у борби против вируса корона како здравствени систем не би био угрожен. Признањима исказујемо захвалност и подршку установама које се свакодневно боре против пандемије - рекао је Лукач новинарима у Бањалуци.

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић нагласио је да су се запослени у УКЦ прошле године мукотрпно борили против вируса корона.

- Прегледано је више од 20.000 ковид пацијената, 6.000 је хосдпитализовано, а више од 1.000 је имало потребу за респираторском подршком. Успјешно смо одговорили на све изазове, што је потврдила и Свјетска здравствена организације, а признање МУП-а нам много значи - рекао је Ђајић.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић рекао је да је пред институцијама и грађанима Српске дуга борба против вируса корона, али да се заједничким радом може побиједити.

Начелник Управе за информационо-комуникационе технологије МУП-а Српске Дивна Ловрић Бојанић навела је да се у МУП-у користи више од 60 електронских евиденција, што је резултат сопственог рада и захвалила на урученом признању.