latinica  ћирилица
02/04/2021 |  07:17 ⇒ 07:17 | Аутор: СРНА

Наставак суђења Новалићу и осталима

Суђење федералном премијеру Фадилу Новалићу и другима наставиће се данас у Суду БиХ у вези са набавком 100 респиратора вриједности 10.530.000 КМ, које је за потребе Федералне управе Цивилне заштите из Кине увезла компанија "Сребрена малина", власништво Фикрета Хоџића.
Новалић, Милићевић, Хоџић, Солак - Фото: klix.ba
Новалић, Милићевић, Хоџић, СолакФото: klix.ba

На претходном рочишту, које је одржано 24. марта, свједочила је директор Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Себија Изетбеговић.

Осим Новалића, за спорну набавку респиратора оптужени су и министар финансија ФБиХ Јелка Милићевић, суспендовани директор Федералне управе Цивилне заштите Фахрудин Солак и власник предузећа "Сребрена малина" Фикрет Хоџић.

Новалић, Солак и Хоџић оптужени су за удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са дјелима злоупотреба положаја или овлаштења, примање награде или другог облика користи за трговину утицајем.

Њих оптужница терети и за прање новца, фалсификовање или уништење пословних или трговачких књига или исправа, фалсификовање службене исправе и повреду обавезе вођења трговачких или пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање.

Милићевићева је оптужена за несавјестан рад у служби.

Почетак рочишта је заказан за 13.30 часова, објављено је на интернет страници Суда БиХ.