latinica  ћирилица
08/03/2021 |  15:12 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Вишковић и Шеранић дочекали нови контингент руских вакцина (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић дочекали су данас у Бањалуци 20.000 доза вакцине "спутњик ве" намијењених за наставак имунизације становништва у Српској.
Радован Вишковић и Ален Шеранић - Фото: РТРС
Радован Вишковић и Ален ШеранићФото: РТРС

Ријеч је о 20.000 доза друге компоненте руских вакцина против вируса корона, потребне за ревакцинацију.

Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске, нагласио је да очекуује континуитет у даљњој испоруци вакцина.

- Планирано је да ове седмице завршимо вакцинацију здравствених радника у јавним и приватним здравственим установама, а сљедеће седмице кренули би у вакцинацију лица која се налазе у старачким домовима - нагласио је Шеранић.

Он је додао да с обзиром да није велики број тих лица, план је да се позову родитељи дјеце са посебним потребама да се јаве како би и они били вакцинисани, јер су показали заинтересованост, а представљају угрожену категорију.

Двадесет хиљада доза прве компоненте допремљено је у Бањалуку прошли понедјељак и на тај начин комплетирана је количина вакцине за 20.000 особа.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић нагласио је да је заокружен циклус за првих 20.000 грађана Српске.

- Имамо обећање и од произвођача и од дистрибутера да већ у наредних седам до 10 дана добијемо нових 20.000 вакцина, и улазимо у озбиљан циклус вакцинације свих оних група кохје су предвиђене - нагласио је Вишковић.

Радован Вишковић и Ален Шеранић дочекали вакцине Спутњик (Фото: Срна)