latinica  ћирилица
08/03/2021 |  14:41 ⇒ 14:42 | Аутор: СРНА

Милуновић: У току исплата годишњег борачког додатка

У Републици Српској у току је исплата годишњег борачког додатка за 2020. годину, за шта је обезбијеђено 9.965.788 КМ, потврдио је министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић.
Душко Милуновић - Фото: РТРС
Душко МилуновићФото: РТРС

Право на годишњи борачки додатак за 2020. годину остварује 61.266 корисника, демобилисаних бораца прве и друге категорије, млађих од 60 година, саопштено је из Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

За ову накнаду, у складу са Законом о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата, Влада Републике Српске обезбиједила је 9.965.788 КМ.

- Влада Републике Српске цијени и поштује немјерљив допринос који су борци Војске Републике Срспке дали за одбрану Отаџбине и, у складу са својим могућностима, сваке године настоји да унаприједи положај борачке популације - истакао је Милуновић, додајући да се све законом предвиђене обавезе за ове категорије исплаћују редовно.

Милуновић је рекао да је ова, као и све друге исплате за борачку популацију, приоритет Владе Републике Српске и да је обављена у законом предвиђеном року.