latinica  ћирилица
08/03/2021 |  14:27 | Аутор: СРНА

Предложен притвор за Синишу Бојића из Котор Вароша

Тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци предложио је бањалучком Окружном суду притвор за Синишу Бојића /27/ из Котор Вароша, који се сумњичи да је у суботу, 6. марта, у мјесту Масловаре пуцао из полуаутоматске пушке на два лица у намјери да их лиши живота.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Из Окружног јавног тужилаштва су саопштили да се осумњичени, након што је повријеђен у тучи, 6. марта око 21.30 часова у которварошко мјесто Масловаре довезао путничим возилом до породичне куће П.С. и П.М. и у намјери да их лиши живота испалио је више хитаца из полуаутоматске пушке у њиховом правцу.

Том приликом наведена два лица нису повријеђена.

Осумњиченом је стављено на терет да је починио кривично дјело тешко убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

У саопштењу се наводи да је осумњичени у својој породичној кући неовлаштено држао оружје и муницију чије посједовање грађанима није дозвољено.

Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због бојазни да би осумњичени боравком на слободи могао утицати на свједоке, али и због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити или довршити покушано кривично дјело.

Притвор је предложен и због ванредних околности јер је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи 10 година затвора или тежа казна, које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице кривичног дјела.

Пуштање на слободу осумњиченог резултирало би стварном пријетњом нарушавања јавног реда, односно изазвало узнемирење јавности.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Из Полицијске управе Бањалука јуче је саопштено да је полиција ухапсила лице чији су иницијали С.Б, које је из пушке испалило више хитаца на породичну кућу жене С.П. на подручју Котор Вароша.