latinica  ћирилица
08/03/2021 |  12:26 ⇒ 12:34 | Аутор: СРНА

Милуновић: Рука правда је спора, али достижна

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изразио је увјерење да ће злочинци који су масакрирали 13 српских бораца из брчанског насеља Грбавица изаћи пред лице правде.
Душко Милуновић - Фото: СРНА
Душко МилуновићФото: СРНА

Милуновић је навео да су злочин починили припадници тзв. Армије БиХ, али да до сада, иако је то више пута поновљено, нико за то није одговарао.

Према његовим ријечима, да су то урадили припадници Војске Републике Српске, сигурно би већ били на вишегодишњој робији.

- Ово је однос правосудних институција према српском народу и он је видљив из дана у дан. Доста злочинаца је природно напустило овај свијет и остало некажњено - rекао је Милуновић и додао да је рука правде спора, али и тешка и достижна.

Након парастоса и полагања вијенаца на гробљу Грбавица, Милуновић је подсјетио да сваке године 8. марта дођу овдје да одају дужну пошту и помоле се за душе сабораца из Прве посавске бригаде који су положили живот за слободу.

- Они су се борили на "Коридору живот"  и тиме чували и сачували милион становника - рекао је Милуновић.

У Бодеришту код Брчког заробљено је 8. марта 1993. године 13 српских бораца из Грбавице. Без обзира на договорену размјену, Срби из Грбавице су масакрирани и убијени.