latinica  ћирилица
07/03/2021 |  12:22 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Жене у Српској - велика снага и потенцијал за развој у свим сферама

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у честитки свим женама поводом 8. марта - Међународног дана жена указала је на потребу унапређења укупног положаја жена, те јачање њене економске, политичке и друштвене независности.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Поводом 8. марта - Међународног дана жена упућујем вам најсрдачније честитке, а вама и вашим породицама желим пуно здравља, среће и успјеха. Сваки дан, а посебно на овај међународни празник, важно је указати на потребу унапређења укупног положаја жена, јачање њене економске, политичке и друштвене независности, с циљем изградње бољег и хуманијег друштва, друштва једнакости и једнаких права за све - навела је Цвијановић у честитки.

Она је додала да жене у Републици Српској, као стуб породице, друштва, институција, представљају велику снагу и потенцијал за развој у свим сферама, обављају бројне одговорне професионалне функције, а захваљујући њиховим иницијативама, покренути су многи позитивни процеси.

- Користим прилику да изразим захвалност и одам признање свим нашим храбрим женама које у борби против пандемије вируса корона носе двоструки терет и одговорност. С једне стране обављају послове у додатно отежаним условима и под здравственим ризиком, а с друге, носе бројне обавезе на очувању породице и бриге о домаћинству - истакла је Цвијановић.

Према њеним ријечима, као истинским промотерима укупних друштвених и породичних вриједности, трајни задатак институција и друштва у цјелини остаје унапређење економског и социјалног положаја жена, њихово оснаживање, боља заступљеност и видљивост.