latinica  ћирилица
05/03/2021 |  16:18 ⇒ 06/03/2021 | 07:58 | Аутор: СРНА

Додик - Лавров: Затворити ОХР, не слати новог високог представника

Српски члан и предсједавајући Предсједништва Милорад Додик и руски министар иностраних послова Сергеј Лаврово сагласили су се да ОХР треба затворити, а не слати новог високог представника који иначе нису до сада именовани сходно Анексу 10 Дејтонског споразума.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је у телефонском разговору још једном захвалио Лаврову за недавну посјету, а Лавров је додао да му је било веома драго што су сусрели упркос томе што је Украјина неосновано покушала направити сензацију везано за икону за коју нису успјели да утврде ништа од онога што су тврдили.

Додик је информисао Лаврова да је у Републику Српску стигло 20.000 вакцина "спутњик ве", а да ће додатних 20.000 стићи овог викенда.

Руски министар је обећао да ће се лично потрудити да се убрза достава вакцине за Републику Српску која је потписала уговор за набавку 1,2 милиона доза како би што прије започела масовна вакцинација.

Додик и Лаворв разговарали су и о даљем напретку сарадње Републике Српске и БиХ са Русијом на свиум пољима од економије, пољопривреде, енергетике, до образовања и кулутре.

Саговорници су закључили да нема отворених питања између БиХ и Русије, саопштено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.