latinica  ћирилица
05/03/2021 |  15:16 | Аутор: СРНА

Већи број примљених у болнице него отпуштених

Министар здравља Србије Златибор Лончар и директори ковид болница договорили су да се новообољели упућују прије свега у ковид болнице у Батајници и Крушевцу, а примљених је више него отпуштених.
Клинички центар Србије (фото: М. Митровић / РАС Србија) -
Клинички центар Србије (фото: М. Митровић / РАС Србија)

Замјеник директора Инфективне клинике у Београду Ивана Милошевић рекла је послије састанка да су ово планови за викенд будући да се дугорочни не могу правити, јер је ситуација драматична.

- Батајница има капацитете за пријем пацијената, али ни то није безгранично. Сада је тамо око 750 пацијената, а капацитет је 900 - навела је Милошевићева.

Она је најавила да ће бити отворен други стационар у Војномедицинском центру "Карабурма" са 45 постеља, гдје ће бити ангажовани радници из војног система.

Милошевићева је напоменула да је ситуација таква да се не треба изненадити ако неко од пацијената буде хоспитализован и ван Београда.

Договорено је да Клиничко-болнички центар "Бежанијска коса" и "Звездара" за сада не прелазе у ковид систем, јер се мора водити рачуна и о пацијентима који немају инфекцију.

Милошевићева је апеловала да се сви грађани стрпе и искористе привилегију што Србија има четири вакцине, јер је то једини пут ка нормалном животу.

Нови састанак министра здравља са директорима ковид-болница биће одржан у понедјељак.