latinica  ћирилица
05/03/2021 |  10:52 ⇒ 10:52 | Аутор: СРНА

Маринковић: Увести заштитне мјере

Предсједник Савеза удружења пољопривредних произвођача Републике Српске Стојан Маринковић рекао је да очекује да ће ова година бити још тежа за пољопривредну производњу и за пласман на тржиште од прошле, због чега је неопходно да Савјет министара изгласа увођење заштитних мјера.
Стојан Маринковић - Фото: СРНА
Стојан МаринковићФото: СРНА

Маринковић је истакао да постоји "проблем са одређеним бројем министара из реда бошњачког народа који не желе да подрже ову мјеру".

- Сада је моменат да се уведе заштитна мјера, јер су поједини сектори потпуно уништени, као што је сектор производње свињског и јунећег меса - рекао је Маринковић за Срну.

Он је истакао да велики проблеми очекују повртаре када крене прољетна сјетва, али и воћаре.

Маринковић је навео да имају константан проблем што се тиче спољнотрговинског пословања БиХ, због чега поново апелују на Савјет министара да се уведу ограничавајуће мјере по питању увоза.

- Ова ситуација са пандемијом нема краја. Не зна се исход и када ће се то завршити, тако да ми и даље апелујемо да се обезбиједи прехрамбена сигурности нашег становништва бољом организацијом спољнотрговинског пословања - рекао је Маринковић.