latinica  ћирилица
05/03/2021 |  10:50 ⇒ 11:10 | Аутор: СРНА

Изгорјела викендица у Миљевини

У селу Доњи Будањ, у фочанској мјесној заједници Миљевина, у шумском пожару који се проширио на имање чији је власник С.С, изгорјели су његова викендица и шупа, а увиђајем Полицијске управе Фоча и инспектора за експлозивне материје и послове заштите од пожара констатовано је да је пожар изазван људским фактором.
Изгорјела викендица у Миљевини - Фото: СРНА
Изгорјела викендица у МиљевиниФото: СРНА

Полиција и ватрогасци локализовали су пожар јуче око 17.30 часова, а обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње.

Рад на расветљавању и документовању овог догађаја је у току, а након комплетирања предмета биће достављен извјештај надлежном тужилаштву, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Полицијска управа Фоча апеловала је да грађани приликом паљења ватре на отвореном обрате пажњу на околину, да узму у обзир временске прилике и све друге околности које могу утицати на ширење ватре, као и да ватру не остављају без надзора.

Лица која не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову материјалну штету, полиција ће санкционисати у складу са важећим законским прописима.

У случају неконтролисаног ширења ватре или уочавања пожара потребно је да грађани одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број 123 или надлежну полицијску станицу на дежурни број 122, наведено је у саопштењу Полицијске управе Фоча.