latinica  ћирилица
04/03/2021 |  16:40 | Аутор: СРНА

Вишковић: Иницијатива Привредне коморе биће анализирана

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је задужио ресорно министарство да анализира иницијативу Привредне коморе Српске за продужење уредбе о поступку додјеле средстава угоститељима који пружају услуге смјештаја, туристичким агенцијама и извођачима умјетности за санирање финансијских губитака узрокованих пандемијом.
Радован Вишковић (фото: twitter.com / Vlada_Srpske) -
Радован Вишковић (фото: twitter.com / Vlada_Srpske)

- Знам да је дошла та иницијатива. Задужио сам ресорно министарство да то анализирају, чак да анализирају саму уредбу да видимо да можда тај обухват проширимо на неке друге субјекте, попут бања - рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, Влада сада има одређене податке ко су ти људи, колико радника запошљавају, који су то привредни субјекти, које су им шифре дјелатности.

- Сада ћемо врло лако доћи до података колико треба новца за који број запослених и који период - додао је Вишковић.

Он је нагласио да ће Влада радити као до сада, свима ће се изаћи у сусрет у складу са могућностима и пратећи и цијенећи позицију истих тих привредних субјеката у датом моменту.

- Колико знам, о уредби се пријавило 180 привредних субјеката од чега је њих 90 и нешто испуњавало услове. На крају су се пријављивали и они који нису имали ту шифру дјелатности, попут бања, а нису били третирани уредбом - навео је Вишковић.

Он је додао да је, према информацији коју има, око 50 привредних субјеката добило 500.000 КМ.

На питање да ли је упознат са проблемом мјештана Хрваћана који су настали изградњом ауто-пута, Вишковић је рекао да треба видјети да ли је рађено све по пројектно-техничкој документацији.

- Ако јесте и ако нешто није урађено, а требало је да се уради, на страни сам грађана да се то заврши - рекао је Вишковић.