latinica  ћирилица
04/03/2021 |  16:06 | Аутор: СРНА

Вишковић: Одлука о најнижој плати могућа у било ком моменту

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да ће Влада Српске, уколико буду створени услови, промијенити одлуку о најнижој плати у Српској која тренутно износи 520 КМ.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Одлука у вези са најнижом платом не доноси се само на почетку године и може се донијети у било ком моменту - рекао је Вишковић.

Он је истакао да ће Влада пратити развој ситуације у Српској у сваком моменту, подсјетивши да је на почетку године речено да ће минимална плата била као и прошле године на нивоу 520 КМ.

- Синдикат има један приједлог, послодавци други, а увијек на крају пресуђује Влада Српске - рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Када је ријеч о сивој економији, Вишковић је рекао да су на Влади и данас формиране интерресорне радне групе које ће се озбиљно бавити тим питањима.

Он је истакао да је једно од питања о којем се озбиљно размишља у наредном периоду укидање одредница да неко буде примљен и запослен на четири сата.

- Или сте запослени или нисте или није проблем-како радна група каже. Мој став је да можете бити пријављени на два сата или сат, али ћете порезе и доприносе платити на најнижу плату. Пријавите некога и на пола сата. Међутим, на тај начин штетити буџет, то неће више моћи - рекао је Вишковић.