latinica  ћирилица
04/03/2021 |  15:42 | Аутор: СРНА

СНСД Бијељина: Петровић да престане да дезинформише грађане

Клуб одборника СНСД-а у Скупштини града Бијељине позвао је данас градоначелника Љубишу Петровића да престане да шири дезинформације и да по хитном поступку у скупштинску процедуру врати Приједлог буџета за 2021. годину и тако спријечи блокаду свих инвестиција у граду.
СНСД Бијељина - Фото: РТРС
СНСД БијељинаФото: РТРС

Клуб одборника СНСД-а сматра да Петровић, умјесто да ради у интересу грађана Бијељине који су га изабрали, својим изјавама наставља да их дезинформише.

- Тачно је да су са дневног реда скинуте тачке које су се тицале комуналне инфраструктуре. Разлог за скидање тих тачака је чињеница да сви планирани радови морају да прате одговарајуће позиције у буџету града, који немамо, а немамо га јер је управо Петровић са дневног реда скинуо тачку буџет за 2021. годину и тако угрозио реализацију инвестиција - наводи се у саопштењу Клуба одборника СНСД.

Овај клуб је нагласио да одборници СНСД-а, као и одборници Коалиције "Договор за Бијељину", неће подржавати блокаде и никада неће бити фактор који зауставља инвестиције.

Крајње је вријеме, како су нагласили, да градоначелник прихвати чињеницу да је Коалиција "Договор за Бијељину" добила велику подршку народа Семберије да кроз одлуке Скупштине града спроведе у дјело све што од њих очекују грађани коју су им дали повјерење.

- Још једном позивамо градоначелника да се уозбиљи, прекине са ширењем дезинформација, прекине са увредама према политичким неистомишљеницима, прихвати реалност и одблокира функционисање Бијељине - наводи се у саопштењу Клуба одборника СНСД-а Бијељина.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић повукао је јуче са дневног реда Скупштине града Приједлог буџета за ову годину, након чега је скупштинска већина скинула и приједлоге програма из области комуналне потрошње, који зависе од буџетског оквира, чему се градоначелник противио уз образложење да ће то изазвати проблеме у раду одјељења Градске управе.