latinica  ћирилица
04/03/2021 |  12:56 | Аутор: СРНА

Илић: Неопходна буџетска ставка за помоћ пензионерима

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да су пензионери велика популација којој треба помоћи у свакодневном животу, што је и обавеза града, те да је у овогодишњем градском буџету неопходно увести конкретну ставку за помоћ овој категорији становништва.
Младен Илић (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија) -
Младен Илић (фото: Синиша Пашалић / РАС Србија)

Илић је послије састанка са делегацијом градског Удружења пензионера новинарима рекао да је овај дио популације у Бањалуци, и уопштено у свијету, највише погођен панедемијом вируса корона.

- Ово удружење броји више од 30.000 чланова, а у Бањалуци има нешто више од 40.000 панзионера. То показује да је Удружење пензионера озбиљна организација, као што смо то видјели и из активности свих претходних година које су стопиране 2020. године пандемијом вируса корона - рекао је Илић.

Он је изразио наду да ће се у наредном периоду самом стабилизацијом ситуације у вези са пандемијом све вратити у нормалу, а тиме и активности овог удружења, као што је то било и до сада.

Према Илићевим ријечима, веома су важна искуства најстарије популације, која свим младима много помаже у раду.

Говорећи о вакцинацији, у којој је ова популација међу приритетима, Илић је изразио наду да ће Дом здравља и све друге институције, које ће у томе учествовати, урадити тај дио посла на најбољи могући начин.

Илић је навео да је на састанку било ријечи и о буџету града, који је планиран за усвајање крајем овог мјесеца.

Он је изразио увјерење да ће бити разумијевања код Градске управе и свих одборника који ће учествовати у раду и евентуалним корекцијама на сам буџет у смислу амандмана који би имали за циљ да се обезбиједе финансијска средства пензионерима, односно конкретна ставка за помоћ пензионерима.

- На тај начин вјерујем да ћемо урадити добру ствар - стабилизовати ово удружење, када је финансијски дио у питању, и помоћи овим људима да функционишу на најбољи начин, односно да раде оне ствари које причињавају задовољство - рекао је Илић.

Илић је подсјетио да се ово удружење се финасира из личних чланарина, али да је, нажалост, претходних мјесеци био је велики број преминулих пензионера, због чега је највећи дио новца на то потрошен.

Предсједник Удружења пензионера града Бањалука Никола Гојковић рекао је да је Илић разумио проблеме и потребе ове популације.

Према његовим ријечима, пензионери су најугроженија популација, највећи конзументи лијекова, а истовремено науредније платише обавеза које од њих захтијева друштво, односно град Бањалука.

Гојковић је рекао да је Илић обећао да ће посјетити ово удружење, те да ће бити настављени разговори о бројним другим темама битним за ову популацију.