latinica  ћирилица
04/03/2021 |  09:26 ⇒ 11:51 | Аутор: РТРС

"Инспекција да санкционише угоститеље који не поштују мјере"

Удружење послодаваца угоститељства и туризма Републике Српске - Хорека позвало је инспекцијске органе да санкционишу све неодговорне угоститеље који не поштују мјере које је прописао Институт за јавно здравство.
Хорека (фото: Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma "Horeca RS") -
Хорека (фото: Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma "Horeca RS")

Из овог удружења наводе да се не смије дозволити да због неколико неодговорних појединаца испашта цијели сектор који запошљава око 14.000 људи.

- Са одговорношћу тврдимо да угоститељи у највећој мјери и великој већини поштују мјере и понашају се одговорно и сигурно нису дио проблема када је ријеч о погоршању епидемиолошке ситуације. Све мјере прописане од стране Института за јавно здравство се поштују и тако ће бити и у будућности. Удружење Хорека до сада је било дио рјешења, а тако ће бити и убудуће јер здравље становништва мора бити на првом мјесту - рекли су у овом удружењу.

Додају да туристичко-угоститељски објекти широм Републике Српске на све могуће начине покушавају да одрже пословање.

- На угоститељима је велика одговорност јер морају водити рачуна о својим пословима, радницима и на крају, гостима. Желимо бити дио рјешења и помоћи да се проблеми превазиђу, али очекујемо и размијевање друге стране, односно институција власти јер само на тај начин можемо се изборити са проблемима са којима се суочава цијели свијет - саопштено је из Удружења Хорека.