latinica  ћирилица
03/03/2021 |  19:08 ⇒ 20:54 | Аутор: СРНА

Под јаком полицијском пратњом Елез одвезен у Тужилаштво

Дарко Елез, који је вечерас изручен БиХ из Србије, одвезен је под јаком полицијском пратњом са сарајевског Аеродрома у Тужилаштво БиХ.
Дарко Елез - Фото: СРНА
Дарко ЕлезФото: СРНА

Душко Томић, Елезов адвокат, рекао је раније Срни да ће његов клијент по изручењу бити саслушан у Тужилаштву у присуству свог браниоца.

Он је навео да би сутра у поподневним часовима Елез требало да се изјасни о кривици.

Суд БиХ је на својој страници објавио да је рочиште Дарку Елезу у 9.00 часова у предмету за организовани криминал.

Елез је уз велике мјере обезбјеђења и велики број полицајаца који су били распоређени на Аеродрому Сарајево и дуж међуентитетске линије око 18.30 часова хеликоптером слетио на Аеродром Сарајево.

На Аеродром су слетјела два хеликоптера МУП-а Србије.

Елез је био у екстрадиционом притвору од хапшења у децембру у Београду, гдје живи и ради дужи низ година, након што је у Србији издржао казну од девет година затвора, на коју је био осуђен као организатор криминалне групе која је 2009. на територији Србије и БиХ трговала дрогом, вршила изнуде и чинила друга кривична дјела.

Тужилаштво БиХ саопштило је раније, након хапшења Елеза у Београду, да тражи његово изручење на основу потврђене оптужнице у предмету познатом као "Лутка", као и ради истраге коју заједно спроводи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и са партнерским институцијама региона.

Та истрага се односи на тешка кривична дјела почињена на подручју Источног Сарајева и БиХ, међу којима су убиства почињена методама мафијашких ликвидација 2018. и 2019. године, затим планирања и покушаја убистава на подручју Источног Сарајева и Бијељине, те изнуда, застрашивања и других кривичних дјела на штету оштећених лица са подручја Источног Сарајева и БиХ.