latinica  ћирилица
02/03/2021 |  21:38 ⇒ 03/03/2021 | 10:21 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Српска направила аранжмане и отпочела процес имунизације

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је Српска направила и аранжмане за снабдијевање вакцинама и отпочела процес имунизације.

- Прочитах изјаву предсједника Хрватске Зорана Милановића о "успјешности" БиХ у борби против короне и вакцинацији. Очекујем да у Сарајеву, по шаблону, ово прогласе нападом на суверенитет БиХ и подривањем њеног угледа. Неки би рекли да је цинично, а неки да је у питању необично комуницирање - нагласила је Цвијановић у објави на Инстаграму.

Истакла је да из квалификацијe, коју је изнио предсједник Хрватске Зоран Милановић, изузима Републику Српску.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Било како било, из дате квалификације изузимам Републику Српску, јер код нас вирус корона постоји, а направили смо и аранжмане за снабдијевање вакцинама и отпочели процес имунизације. Није баш ни да у ЕУ цвјетају руже по питању вакцинације, али дијагноза за БиХ је углавном суморна и без короне - нагласила је предсједница Српске.

Милановић је данас изјавио да је БиХ "најуспјешнија у борби против вируса корона, јер нико није болестан, нико не умире, нити је ко у болницама, нико не прича о томе, нити се вакцинише".