latinica  ћирилица
02/03/2021 |  17:14 ⇒ 17:51 | Аутор: СРНА

Тривић: Захвалност Влади Јапана за све досадашње донације

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић указала је на значај свих досадашњих донација Владе Јапана Српској, те захвалила јапанском амбасадору Макоту Иту за допринос побољшавању услова рада у васпитно-образовним установама у Републици Српској.
Наталија Тривић са новоизабраним јапанским амбасадором - Фото: СРНА
Наталија Тривић са новоизабраним јапанским амбасадоромФото: СРНА

Амбасадор Ито, који је боравио у Бањалуци у наступној посјети, рекао је да је Влада Јапана заинтересована за наставак улагања у реновирање школа у Републици Српској и да ће сарадња у области образовања бити основа за развој пријатељства у наредном периоду.

На састанку је наглашена важност пријатељских односа Јапана и Републике Српске који се његују већ 25 година, те исказана спремност да се сарадња настави у области образовања и културе.

Тривићева је упознала јапанског амбасадора о актуелним реформским активностима у области образовања, те изразила задовољство због њиховог континуираног спровођења и у условима тренутне епидемиолошке ситуације, саопштено је из Министарства просвјете и културе.

Она је пожељела новоизабраном амбасадору успјешан рад током предстојећег мандата и позвала га на наставак добре сарадње у области образовања и културе.