latinica  ћирилица
02/03/2021 |  15:35 | Аутор: СРНА

Миљановић: Комшић да што даље дигне руке од Српске

Предсједник Удружења грађана "Ветерани Републике Српске" Зоран Миљановић сматра да члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић изјавама о Сребреници испољава мржњу према Србима и Републици Српској, те му поручује да што даље дигне руке од Српске.
Зоран Миљановић - Фото: РТРС
Зоран МиљановићФото: РТРС

Реагујући на позиве Комшића упућене међународној заједници с циљем наметања закона о негирању геноцида, али и закона о посебном статусу Сребренице, Миљановић је рекао Срни да све Комшићеве изјаве могу да важе само за сарајевску чаршију и ни за кога више јер Комшић није добродошао ни у Мостару, ни у Загребу, нити код било кога од званичника ЕУ и западних земаља.

Миљановић је истакао да "Ветерани Републике Српске" поручују Комшићу "да што даље дигне руке од Републике Српске да их не опржи златни љиљан босански".

Меморијални центар Сребреница објавио је налазе свог "истраживачког пројекта" о детаљима расправа и одлука Скупштине српског народа у БиХ, потоње Народне скупштине Српске од 1991. до 1996. године.

Комшић је поводом тога позвао на окупљање и одређивање у вези са наметањем закона о забрани негирања геноцида у БиХ, законом који ће омогућити посебан статус јединице локалне самоуправе Сребреница и законским оквиром о, како је навео, лустрацији који ће онемогућити онима који су учествовали у доношењу одлука о кршењу људских права и ратним злочинима да обављају јавне функције.

Он очекује да међународна заједница наметне нека од тих рјешења.