latinica  ћирилица
02/03/2021 |  13:06 ⇒ 13:07 | Аутор: СРНА

УКЦ: Један повријеђени стабилно, прогнозе у вези са другим преурањене

Здравствено стање лица чији су иницијали Д.Ч. /26/, тешко повријеђеног у саобраћајној незгоди на подручју Лакташа, тренутно је стабилно, а друго повријеђено лице Ч.О. /26/ је оперисано и у свјесном је стању, али су све даље прогнозе преурањене, саопштено је из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.
УКЦ Републике Српске - Фото: РТРС
УКЦ Републике СрпскеФото: РТРС

Прњаворчанин Д.Ч. је хоспитализован у Клиници за торакалну хирургију, а према ријечима њеног начелника Марка Кантара задобио је повреде главе, грудног коша и стомака.

- Пацијент је збринут, урађена му је комплетна дијагностика, а његово здравствено стање је тренутно стабилно - навео је Кантар.

Ч.О. из Зворника је хоспитализован на Клиници за анестезију и интензивно лијечење, а према ријечима начелника ове клинике Драгана Ракановића, задобио је повреду главе, грудног коша, стомака и прелом карличне кости.

- Оперативно је збринут, свјестан, а све даље прогнозе у вези са здравственим стањем овог пацијента су преурањене - рекао је Ракановић.

Из УКЦ-а су подсјетили да су ови пацијенти збринути јуче након што су санитетским возилом Дома здравља Лакташи довезени у Ургентни центар УКЦ-а.

Ова лица су јуче тешко повријеђена у саобраћајној незгоди у мјесту Јакуповци код Лакташа на магистралном путу Градишка-Бањалука.

У незгоди су учествовали лице чији су иницијали П.З. из Бањалуке које је возило аутомобил "бе-ем-ве" и Д.Ч. из Прњавора које је управљало возилом "опел корса", а у којем се као сувозач налазило лице Ч.О. из Зворника.