latinica  ћирилица
02/03/2021 |  11:28 ⇒ 14:02 | Аутор: РТРС

Вучић: Доставићемо вакцине које будете жељели (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић уручио је данас у Сарајеву 10.000 доза вакцина против вируса корона. Вучић је, након састанка са члановима Предсједништва БиХ, а говорећи о донацији и односима Србије и БиХ, рекао да су међусубно повјерење и сарадња кључни јер се и данас ослањамо једни на друге.
Александар Вучић (buducnostsrbijeav) -
Александар Вучић (buducnostsrbijeav)

Вучић је апеловао на власти у БиХ да "говоре све више једним гласом према Бриселу" и заједнички укажу на проблеме, да не оптужују једни друге.

- Оно што је важно није само питање вакцина, већ повјерење једних у друге, да не опањкавамо једни друге пред осталим званичницима, зато што се данас, када смо очекивали помоћ од много моћнијих, ми ослањамо једни на друге - поручио је Вучић, након састанка са члановима Предсједништва БиХ.

Вучић је данас уручио донацију вакцина против вируса корона Федерацији БиХ, рекавши да су у питању вакцине Астра Зенека, али да ће Србија донирати још вакцина и осталих произвођача уколико власти у БиХ буду то тражиле.

- Ми смо наручили и Модернину вакцину, тако са Србија располаже са пет вакцина и које будете жељели, ми ћемо вам их доставити - поручио је предсједник Србије.

Вучић је нагласио да је на састанку са члановима Предсједништва БиХ иницрао да се организује велики самит БиХ и Србије на свим нивоима административне власти обје земље.

- То би требало да буде највећи самит, самит сарадње, повјерења и да видимо како у будућности да отворимо границе да би људи могли боље да се осјећају - рекао је он.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)