latinica  ћирилица
27/02/2021 |  17:48 ⇒ 17:48 | Аутор: РТС

Сити савладао Вест Хем

Фудбалери Манчестер ситија савладали су Вест Хем са 2:1 у мечу 26. кола Премијер лиге.
Манчестер Сити (фото:@ChampionsLeague) - Фото: Тwitter
Манчестер Сити (фото:@ChampionsLeague)Фото: Тwitter

Сити је тако наставио низ побједа, ово је 20. везана побједа, а укупно 27. меч у коме екипа није поражена, и убједљиво је први на табели Премијер лиге са 62 бода, иза њега су Јунајтед и Лестестер са по 49, а Вес Хем је поразом изгубио корак за водећим тројцем и има 45 бодова.

Занимљива фудбалска представа виђена је у Манчестеру. Сити је доминирао стварао шансе, а гости су пријетили углавном из контанапада. Вест Хем је успио да стигне предност фомаћина у првом полувремени, међутим у наставку Сити је поново стигао до предности, коју је успио да сачува до краја меча.

Занимљиво оба гола за домаћине постигли су штопери. Провео је Сити преко Дијаса у 30. минуту, асистен је био Де Брујне. Вест Хем је успио да изједначи у финишу првог полувремена након грешке Ситија на средини терена, Лингард је упослио Антонија који вара голмана домаћина.

Коначан резултат постављен је у 68. минуту. Марез је ушао у казнени простор по десној страни, услиједила је повратна за Стонса који прецизним ударцем погађа мрежу.

До краја сусрета још неколико прилика на обје стране, али није било промјене резултата.