latinica  ћирилица
25/02/2021 |  08:13 ⇒ 21:01 | Аутор: СРНА

Може ли Црвена звезда до чуда у Милану?

Реванш меча шеснаестине финала фудбалске Лиге Европе између Милана и српског шампиона Црвене звезде биће одигран вечерас на стадиону "Сан Сиро".

Први меч одигран је прије седам дана на стадиону "Рајко Митић", а завршен је неријешеним резултатом 2:2.

У првој утакмици са Црвеном звездом виђена су два поништена гола Милану, два једанаестерца, ауто-гол, шест жутих и један црвени картон. Два пута су Миланези водили и два пута је Звезда то стизала, али Милан, упркос резултату 2:2 у првој утакмици, остаје велики фаворит за пролаз даље.

"Црвено-бијелима" ће требати право чудо, како би избацили деветоструког првака Европе из даљег такмичења, иако су росо-нери у паду форме јер су прво мјесто у серији "А" препустили градском ривалу Интеру, од којег су за викенд изгубили као формални домаћини са 3:0.

Тиме је Милан везао три утакмице без побједе - реми и два пораза, што им се дуго није десило. Пораз од Интера је ударац надањима играча Милана да могу до титуле ове сезоне јер сада за градским ривалом заостају четири бода.

Црвена звезда је једини пораз ове сезоне у свим такмичењима доживјела у 1. колу Лиге Европе, на гостовању код Хофенхајма, резултатом 0:2, а од тада је одиграла 19 утакмица, уз учинак од 15 побједа и четири ремија.

Проблем за београдски тим представља и традиција јер никад није побиједила Милан у пет мечева, а посљедњи пут су се срели прије 14 и по година у плеј-офу за Лигу шампиона, када је уталијански тим славио у оба меча, резултатима 1:0 и 2:1.

Снага српског првака је, можда, у Дејану Станковићу, који познаје екипу Милана "у душу" и на стадиону "Сан Сиро" се осјећа као код куће, због година проведених играјући за Интер.

Додатни проблем представља и чињеница да Станковић неће моћи да рачуна на неколико врло битних играча. Немања Милуновић и Милан Родић неће моћи играти због картона, због повреда изостају Вељко Николић и Страхиња Ераковић, а нема ни новајлије Аксела Бакајока.

У тим се вратио Александар Катаи, који није играо од новембра и остаје да се види да ли ће му Станковић указати шансу и колико временски.

Италијански тим јесте велики фаворит, али у фудбалу су чуда могућа, у шта су се љубитељи овог спорта увјерили небројено пута до сада, а Црвена звезда нема шта да изгуби - може само много да добије евентуалном елиминацијом италијанског великана.

Утакмица почиње у 21.00 час.