latinica  ћирилица
24/02/2021 |  18:23 ⇒ 18:23 | Аутор: СРНА

Привремена обустава наставе у ОШ "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву

Настава у Основној школи "Свети Сава" у општини Источно Ново Сарајево биће обустављена од сутра до 9. марта због неповољне епидемиолошке ситуације.
Учионица - Фото: РТРС
УчионицаФото: РТРС

Из општине Источно Ново Сарајево су навели да је начелник Јован Катић упутио Министарству просвјете и културе Републике Српске ургенцију за привремену обуставу наставе у Основној школи "Свети Сава" због неповољне епидемиолошке ситуције.

Претходно је у просторијама школе одржан хитан састанак на којем је закључено да се наставни процес привремено обустави и да се пређе на онлајн наставу да би се заштитило здравље ученика и запослених у овој образовној установи.

Састанку су присуствовали Катић са сарадницима, директор Регионалног центра Института за јавно здравство у Источном Сарајеву Владо Миовчић, директор школе Данијела Мрда, предсједник Школског одбора, као и представници Дома здравља и Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Представници школе упознали су окупљене о тренутно неповољној епидемиолошкој ситуацији у школи, те изразили бојазан да се редовна настава неће моћи одржавати у наредном периоду, а забринутост због ширења вируса корона изразио је и директор Регионалног центра.

Надлежно министарство реаговало је по хитном поступку и Општинској управи доставило мишљење у којем је сагласно са наведеним закључком.