latinica  ћирилица
24/02/2021 |  18:16 ⇒ 20:19 | Аутор: СРНА

Министарство и општина Рудо настављају заједничке пројекте (ВИДЕО)

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је данас у Рудом да је у овој локалној заједници примјетан напредак у пољопривредној производњи и да ће ресорно министарство и општина наставити заједничке пројекте и у наредном периоду.
Борис Пашалић са руководством Општине Рудо - Фото: СРНА
Борис Пашалић са руководством Општине РудоФото: СРНА

Пашалић је након састанка са општинским руководством истакао да је видљив напредак и у производњи млијека и у производњи воћа.

- Подржавамо произвођаче кроз разне премије које остварују и кроз Задругу Увац-Рудо, гдје смо уложили значајна средства у изградњу објекта, подизање садног материјала, набавку возила. И даље настављамо у том правцу. План за наредни период јесте завршетак пројеката за садњу шљиве. Општина и министарство ће заједно финансирати изградњу дестилерије - нагласио је Пашалић.

Према његовим ријечима, у општину Рудо ће ускоро доћи екипа људи из Министарства која ће са стручног аспекта разговарати о еколошким и биолошким проблемима на ријеци Лим.

Пашалић је напоменуо да се на састанку разговарало и о Шумском газдинству, које је пословало у овој општини до 2006. године, када је припојено Вишеграду.

- Постоји иницијатива да се газдинство у Рудом одвоји. Наредне седмице ћемо имати завршни састанак гдје ћемо, уз одређене анализе, донијети коначну одлуку. Циљ нам је да буду задовољни људи и у Рудом и у Вишеграду - додао је Пашалић.

Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић захвалио је Пашалићу за посјету и рекао да је значајан долазак министара, који пружају помоћ малој средини као што је ова.

- Договорили смо наставак разговора почетком марта, тако да ћемо још неке пројекте дефинисати за добробит наших становника - рекао је Богдановић.